Aproximativ 55 de milioane de euro pentru prima faza a proiectului de extindere a Liniei 4 de metrou

09 iunie 2016

Comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu a semnat miercuri, 8 iunie 2016, decizia privind modificarea proiectului major „Extinderea Liniei 4 de metrou, sectiunea Parc Bazilescu – Straulesti”. Decizia vizeaza esalonarea proiectului in doua faze, intre perioadele de programare 2007-2013 si 2014-2020.

Faza I este incadrata pentru finantare europeana in perioada 2007-2013, iar valoarea eligibila a acesteia este de aproximativ 65 de milioane de euro, din care peste 55 de milioane de euro reprezinta cofinantare din partea Uniunii Europene. Valoarea initiala estimata a intregului proiect este de 97,7 milioane de euro.

Comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu a declarat: „Este un proiect important pentru Bucuresti, pentru transportul public din capitala. Aproximativ 50 de mii de locuitori ai cartierelor Bucurestii Noi si Chitila se vor bucura de acces direct la sistemul de metrou. Populatia din nord-vestul Bucurestiului si cea din orasele Mogosoaia, Buftea si Chitila va beneficia, de asemenea, de acces mai usor la reteaua de transport de mare capacitate. Acest proiect va contribui la cresterea confortului locuitorilor Bucurestiului prin decongestionarea traficului si reducerea poluarii.”

Extinderea actualei Linii 4 de metrou din Bucuresti cu un segment in lungime de 1,89 km va reduce cu aproximativ 65% timpul de calatorie cu transportul public de-a lungul coridorului corespunzator acesteia si se estimeaza ca va fi utilizata de peste 3,6 milioane de pasageri pe an.

Acest proiect major face parte din Programul Operational ,,Transport", Axa prioritara 1 ,,Modernizarea si dezvoltarea retelei de baza TEN-T in scopul dezvoltarii unui sistem durabil de transport si integrarii acestuia in retelele de transport ale Uniunii Europene" si se deruleaza prin Fondul de coeziune.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

PARTENERI: