Safari in statiuni montane

Suedia

Proiectul Skanland vizeaza stimularea turismului in sezonul de vara in cadrul uneia dintre regiunile cele mai salbatice si putin populate ale Suediei si Norvegiei.

Malung, Torsby si Älvdalen din Suedia si Trysil si Engerdal din Norvegia sunt statiuni pentru sporturile de iarna. Insa o data cu disparitia zapezii, turistii parasesc regiunea, astfel incat intensitatea activitatii turistice scade semnificativ primavara sau vara. Activitatea sezoniera influenteaza si ocuparea fortei de munca, acest aspect fiind una dintre problemele urmarite de proiectul Skanland.

Obiectivul este prelungirea sezonului turistic cu aproximativ 145 de zile in lunile de vara si crearea intre 100 si 200 de noi locuri de munca, fara a realiza investitii de anvergura de tipul hotelurilor sau lucrarilor de infrastructura, intrucat acestea se opun obiectivului de promovare a identitatii locale si atractiilor naturale.

Pentru a maximiza impactul activitatilor de promovare, cele 2 200 de unitati de cazare din zona Skanland au fost integrate intr-o retea, aproximativ 10% participand activ la proiect. Colaborarea intre firmele de turism a permis ameliorarea imaginii zonei Skanland, transformand-o intr-o destinatie turistica solicitata atat in timpul iernii, cat si in sezonul de vara.

Astfel, in timpul verii, turistii au acum posibilitatea de a practica golf, canotaj sau de a merge intr-un foto-safari. Destinatia are si un site web, care ofera informatii cu privire la activitatile care pot fi practicate in decursul anului. De asemenea, au fost incheiate contracte cu agentii de turism si alti intermediari din domeniu.

Prin adaptarea si folosirea cu prudenta a resurselor zonei, proiectul Skanland constituie o baza solida pentru dezvoltarea cu succes a regiunii. 


Cost total: 4 961 518 Euro
Contributie UE: 794 112.43 Euro

Contact:

Mats Edvardson
Aucun
Tel.: +46 280 337 36 Fax: +46 280 337 32
E-Mail: info@skanland.com


PARTENERI: