Ruta Drogheda - veriga lipsa din infrastructura de transport a Irlandei

Irlanda

In urma cu cativa ani, drumul de la Dublin la Belfast era lung si plicticos. In prezent, drumul european E01 intre Dublin-Belfast usureaza traficul si reduce timpul de parcurgere datorita noii autostrazi care leaga Dublin de zona de granita. Acest fapt va duce la dezvoltarea economica a comunitatilor situate de-a lungul drumului, va imbunatatii nivelul de trai si va oferi posibilitati mai mari de realizare a schimburilor economice intre partea de nord si cea de sud.

Asigurarea conexiunii intre Dublin si Belfast aduce o contributie importanta la cresterea capacitatii infrastructurii stradale, reducand timpul de deplasare si imbunatatind siguranta publica de-a lungul acestei rute. Principalii beneficiari vor fi companiile din industrie si transport, dar si operatorii din turism, dar si comunitatile locale, prin reducerea poluarii fonice si a traficului congestionat.

Printre activitatile finalizate pana in prezent se numara constructia tronsoanelor Dunleer si Balbriggan, precum si soseaua de centura a orasului Drogheda - realizandu-se astfel o legatura functionala intre Irlanda de Nord si Irlanda de Sud. 

Total cost: EUR 61 milioane euro
Contributia UE: EUR 51.8 milioane euro

Contact:
          Charlie Mc Carthy
          Resident Engineer
          The Paddocks
          Monasterboice, Co. Louth
          Irlanda
          Tel.: + 353 419 84 78 68


PARTENERI: