Renasterea Temple Bar

Irlanda

Districtul Temple Bar este acum unul dintre locurile cele mai atractive si pline de viata din Dublin (Irlanda). Este greu de crezut ca acest fost centru comercial si istoric se numara in trecut printre cele mai sarace zone ale capitalei irlandeze.

In 1991, guvernul Irlandez a schitat un plan pentru restaurarea Temple Bar, care includea dezvoltarea activitatilor cultural-artistice, cu rol de catalizator pentru dezvoltarea in ansamblu a zonei. Atragerea investitoriilor privati s-a facut prin constructia mai multor centre culturale, cum ar fi Centrul Irlandez pentru Film, mai multor studiouri artistice, galerii de arta, sali de expozitii, un muzeu al Vikingilor, un centru de prelucrare a bijuteriilor, un teatru pentru copii, etc., dar si prin investitii in asfaltarea strazilor, amenajarea a trei parcuri, iluminatul stradal, plasarea de indicatoare, infiintarea de centre de servicii pentru micile afaceri si o campanie de promovare a districtului. Temple Bar Properties este agentia responsabila de planul de dezvoltare, asigurandu-se ca toate partile implicate sunt consultate in mod regulat, astfel incat acest plan sa beneficieze de experienta si suportul tuturor stakeholderilor.

In decursul a 4 ani, au fost investiti peste 120 de milioane de euro din banii publici si 70 milioane de euro din sectorul privat, fiind infiintate 72 de afaceri, care au creat peste 1200 de locuri de munca in sectoarele culturale si de servicii.

Contributia UE: 47 Million Euro

Contact:

Temple Bar Properties
18 Eustace Street
IRL-, Dublin
Irlanda
Tel.: +353.1.677 2255
Fax: +353.1.677 2525


PARTENERI: