Generatoarele diesel date uitarii

Irlanda

Viata s-a schimbat pentru cei 1500 de locuitori ai Insulei Aran din Irlanda. Vechiul generator diesel, folosit pentru furnizarea de energie, a fost inlocuit cu o conexiune la reteaua nationala de energie electrica a Irlandei.

In prezent, localnicii pot utiliza calculatoare, echipamente agricole si masini industriale, iar sectorul turistic va fi dezvoltat prin intermediul Programului Irlandez de Energie Rurala, Masura I, cofinantat de FEDR.

Prin acest program, insulele Inis Mor, Inis Mean si Inis Oirr au fost racordate la sistemul national de energie electrica printr-un cablu situat la 40 km sub apa, protejat impotriva ancorelor vapoarelor si echipajelor de pescuit. Cablul a fost plasat cu ajutorul unei nave specializate, folosind tehnici de navigare prin satelit.

Un proiect asemanator a fost realizat pentru insulele Clare si Inishboffin, in apele County Mayo, prin plasarea unui cablu de 20 km, care leaga o comunitate de peste 350 de oameni la sistemul national de energie, renuntandu-se astfel la vechile generatoare diesel.


Cost total: 6 453 656 euro
Contributia UE: 3 038 563 euro

Contact:

ESB
O'Doherty, Niall
Lr Fitzwilliam Street
House 55 G01
IRL-, Dublin 2
Irlanda
Tel.: + 353 1 702 67 97 Fax: + 353 1 676 55 04
E-Mail: niall.doherty@mail.esb.ie
Web: www.esb.ie
 


PARTENERI: