Si persoanele cu dizabilitati au dreptul la vacante normale

Franta

Autoritatile locale din Hendaye (zona situate in raionul Landes) au construit pe plaja de la Deux Jumeaux un centru special pentru persoanele cu handicap, dotat cu vestiare si toalete speciale, care pot fi utilizate inclusiv de persoanele imobilizate in carucior. Cladirea are o suprafata de 50 de metri patrati  pe fiecare etaj, este amplasata langa spitalul cu regim spcial din zona si are verande acoperite unde turistii pot sta linistiti la umbra. Langa acest centru a fost amenajata o parcare speciala, dotata cu porti automate, care pot fi activate prin folosirea unui card special. De asemenea, pot fi inchiriate carucioare speciale, usor manevrabile. De asemenea, a fost construita si o rampa din lemn, amplasata pe nisip si care ajunge pana la malul marii.

Co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, Centrul de la Hendaye  este unul dintre cele doua amenajate pe plajele franceze pentru persoanele cu dizabilitati. Autoritatile locale se asteapta ca in curind si alte asmenea facilitati sa fie construite.

Decizia infiintarii unui astfel de centru a venit din partea autoritatilor, din dorinta de a oferi si celor cu dizabilitati posibilitatea de a face turism civilizat si nediscriminatoriu. Diverse studii europene arata ca intre 30 si 35 la suta din populatie are probleme temporare sau permanente de mobilitate. Foarte multe dintre aceste persoane sunt obligate sa foloseasca facilitatile turistice existente, dar pe care le pot utiliza doar cu ajutorul familiei sau prietenilor. Amenajarea unor astfel de facilitati pentru persoanele cu handicap este necesara pentru a stopa discriminarea si a asigura sanse egale  pentru toata lumea.
 

Cost total: 60 980 euro
Contributie UE: 18 294 euro


Obiectivul 2, 1994-1999
Contact : Mairie d'Hendaye, Laville, BP 416
F-64700, Hendaye
Franta
Tel.: +33 5 59 48 23 23
E-Mail: mairiehendaye@wanadoo.fr


PARTENERI: