Un centru pentru turisti si mediul de afaceri

Danemarca

In 1991, Camera de Comert din Insula Bornholm din Danemarca a primit finantare din Fondul European de Dezvoltare Regională(FEDR) pentru a infiinta un centru de informare in capitala Ronne, care sa asigure informarea corecta si prompta a turistilor care vizitau insula si a oamenilor de afaceri interesati sa investeasca in zona.

Insula Bornholm are o pozitie geografica strategica in Marea Baltica, fiind situata intre Suedia, Polonia, Germania si Danemarca. Este ideala nu doar pentru turism, ci si pentru comert si afaceri, fiind un adevarat punct de legatura intre cele 4 tari. Dupa intrarea in Uniunea Europeana a Suediei si Finlandei si dupa caderea cortinei de fier in fostele tari comuniste de la Marea Baltica (Estonia, Letonia, Lituania – desprinse din URSS), importanta insulei Bornholm pentru zona baltica a crescut si mai mult. In plus, insula este excelenta pentru turistii care vin sa admire pasarile salbatice sau peisajul. Prin urmare, nevoia unei informari corecte asupra tuturor aspectelor legate de turism si afaceri a crescut uluitor.

Noul centru de informare urma sa inlocuiasca un centru deja existent, care fusese infiintat pentru a deservi un numar redus de turisti.  Noul centru din capitala Ronne si-a inceput efectiv activitatea in iunie 1992.

In prezent, centrul este un adevarat birou de informare turistica - functionarii care il deservesc vorbesc fluent in 3 limbi si ofera informatii nu doar despre insula Bornholm, ci despre toata Danemarca. Cele mai multe solicitari adresate centrului vizeaza informatii generale despre insula, obiectivele turistice care pot fi vizitate, informatii legate de caile de acces si punerea in legatura cu oamenii de afaceri de pe insula. De asemenea, centrul ofera ofera posibilitatea de a face rezervari la unitatile de cazare din regiune si comercializeaza diverse produse locale confectionate manual.

Centrul de informare din Bornholm este administrat de Camera de Comert locala si este finantat de municipalitatea din Ronne si de consiului local Bornholm, fiind sponsorizat si de firmele locale.


Cost total proiect:    820 170 EURO
Contributie UE:        328 068 EURO
 
Contact:
Bornholm Information Centre
Ndr. Kystvej 3
DK-3700, Rønne
Danemarca
Tel: +45 56 95 95 68
Web: www.bornholm.info/en/good-tips/bornholm-visitor-centre


PARTENERI: