Amsterdam, oras inteligent

Olanda


Oamenii din Amsterdam participa la un proiect de amploare care favorizeaza conservarea resurselor energetice.Obiectivul central al proiectului "Amsterdam, oras inteligent" este de a utiliza tehnologiile inteligente pentru reducerea consumului de energie. Proiectul este in concordanta pe de-o parte cu obiectivele referitoare la reducerea emisiilor de carbon si conservarea energiei, iar pe de alta parte cu cresterea economica bazata pe inovatie.


Juriul “Regiostars” sustine ca “proiectul promoveaza conceptele de energie sustenabila si tehnologii inteligente printr-un larg parteneriat local si isi concentreaza atentia asupra inovarii in ariile de eficienta economica. Sustenabilitatea rezultatelor este asigurata de implicarea sectorului privat si reprezinta un exemplu de buna practica pentru majoritatea oraselor europene”.

Contribuind la atingerea obiectivelor climatice prevazute in Strategia 2020, proiectul isi propune el insusi tinte ridicate: reducerea emisiei de carbon cu 40% pana in 2025 fata de anul 1990.

In cadrul proiectului, 50 de firme (multinationale si IMM-uri) coopereaza cu institute de cercetare si municipalitate. Activitatile proiectului includ crearea platformei “Amsterdam, oras inteligent” si dezvoltarea si validarea a 12 proiecte pilot prin care se incearca reducerea pe termen lung a consumului de energie acasa, la locul de munca si in locurile publice.

Proiectul este initiat si implementat de Amsterdam Innovation Motor si Liander in stransa colaborare cu Oficiul de Mediu si Energie al Orasului Amsterdam.

Valoarea totala a proiectului: 3 910 390 EURO
Contributie UE: 1 564 140
EURO

Contact
Amsterdam Smart City
Nederland
Web: http://amsterdamsmartcity.com


PARTENERI: