Afacerile in domeniul maritim prospera in Tara Galilor

Marea Britanie

In Tara Galilor, domeniul maritim capata contur prin promovarea afacerilor in domeniu, stimuland totodata nivelul de ocupare al fortei de munca in acest domeniu si implicit cresterea economica sustenabila din regiune.

Laureat al premiilor Regiostars din 2011 la sectiunea “Competitivitate economomica”, proiectul are un impact puternic asupra grupului tinta caruia i se adreseaza si mai mult de atat se bucura de o vizibilitate crescuta la nivel european. Juriul Regiostars 2011: "Clusterul are atat o puternica dimensiunea locala cat si o sensibilizare si vizibilitate globala. Multi-fatetele acestui proiect il fac sa fie original, iar activitatile realizate pana in prezent si implicarea activa a sectorului privat sunt incurajatoare pentru impactul si sustenabilitatea proiectului".

Proiectul a pornit de la multiplele nevoi identificate in sectorul maritim in special in ariile rurale: rata scazuta de ocupare a fortei de munca si activitate economica redusa. Parteneriatul public-privat face ca impactul economic sa fie multiplicator, iar strategia stabilita prin proiect se aliniaza obiectivului de crestere inteligenta, incluziva si sustenabila stabilit pentru 2014-2020.

Practic, in cadrul proiectului sunt sprijiniti studentii si absolventii sa se initieze in afaceri legate de industria maritima si totodata se promoveaza inovatia si cercetarea-dezvoltarea in cadrul intreprinderilor. Mai mult, obiectivele proiectelui ating si componenta globala a dezvoltarii domeniului maritim prin dezvoltarea oportunitatilor legate de acest domeniu.
Astfel, vorbim de:

  • 92 de IMM-uri consiliate
  • 4 noi afaceri create
  • 20 de joburi noi create
  • 42 de intreprinderi care au integrat sistemul de managementul al mediului
  • 60 de persoane consilitate pentru a initia o noua afacere
  • 50 de sisteme de egalitate de sanse create
Mai mult, lantul de distributie s-a imbunatatit considerabil, iar oamenii din domeniul maritim fiind constienti de oportunitatile pe care le pot dezvolta.

Prin intermediul clusterului beneficiarii au inteles ca trebuie sa depaseasca barierile concurentei deoarece cooperarea si schimbul de experienta in domeniu este mult mai importanta si mai productiva. Cererea in crestere pentru serviciile oferite prin proiect determina crearea unui ecosistem digital care sa functioneze atat la nivelul pietei maritime cat si in exterior. Sistemul digital are beneficii in special in zonele rurale unde structurile fizice de comunicare sunte depasite.

Proiectul este finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala 2007-2013.

Costul total al proiectului: 2 789 090 EURO
Contributie UE: 1 310 870 EURO


Contact
Bridge Marine Science Group
United Kingdom
Web: http://www.bridgemarinescience.eu/


PARTENERI: