Istoria Danemarcei, pusa in valoare printr-un proiect cu finantare UE

Danemarca

Europa este renumita pentru castelele sale. Intre acestea se numara si castelul Broholm Gods, de pe insula Fyn din Danemarca, care ofera vizitatorilor oportunitatea de a se bucura de o priveliste uimitoare si o atmosfera pe masura.

Daca principala activitate economica de pe insula Fyn era pana nu demult agricultura, turismul s-a reafirmat puternic in ultimii ani. Prin intermediul unui proiect co-finantat din fonduri structurale, castelul Broholm Gods, construit in anul 1642, a fost restaurant si reabilitat, fiind transformat intr-un hotel de exceptie, dotat cu un centru de conferinte exclusivist.

„Am ales castelul Broholm intrucat corespunde perfect universului Café Noir. In timpul sederii, am beneficiat de flexibilitatea si libertatea necesara pentru a organiza un eveniment care sa corespunda in totalitate asteptarilor si dorintelor noastre. Castelul Broholm este locatia perfecta pentru a organiza un eveniment extraordinar”, a declarat Lone Brandt, brand manager al Café Noir si client al centrului de conferinte Broholm.

Pentru a nu pierde farmecul istoric al castelului, lucrarile de restaurare au urmarit redarea aspectului initial al cladirii si utilizarea aceleiași palete de culori. De la finalizarea lucrarilor, proiectul a adus regiunii beneficii economice directe, inclusive noi locuri de munca si venituri mai mari la bugetul local. De altfel, incasarile centrului de conferinte se ridica la circa 270.000 de euro anual. Prin urmare, rezultatele proiectului aduc o contributie vitala la competitivitatea turismului in regiune, stimuland dezvoltarea economica si sociala a comunitatilor locale.

Contributie UE: 150 000 euro

Contact
Erhvervs- og Byggestyrelsen
Veljsøvej 29
DK-8600, Silkeborg
Danemarca
Katrine, Solvang Larsen
Tel.: 3546 6411
E-Mail: KSL@ebst.dk
Web: Broholm GodsPARTENERI: