Un pas inainte pentru un festival folcloric

Slovacia

In vederea dezvoltatii turismului, municipalitatea unui sat din nordul Slovaciei a initiat un proiect co-finantat din fonduri UE, care isi propune reafirmarea pe scena europeana a unui festival folcloric.

Festivalul de desfasoara in luna iulie in localitatea Východná, din apropierea granitei cu Polonia si aduce in scena o diversitate de traditii si grupuri folclorice. Pe parcursul celor 3 zile de festival, amfiteatrul este gazda a numeroase demonstratii de muzica si dans, dar si a unor scenete, filme, parade sau expozitii ale mestesugarilor. Evenimentul atrage anual aproximativ 1.500 de artisti si 70.000 de vizitatori, atat din tara-gazda, cat si din strainatate.

La peste o jumatate de secol de la debutul festivalului, situl avea nevoie de o restaurare de anvergura. In acest sens, municipalitatea a conceput un proiect de reconstructie a amfiteatrului si modernizare a infrastructurii aferente acestuia. Proiectul a fost finalizat chiar inainte de cea de-a 53-a editia a festivalului.

Construit in stil local, noul amfiteatru dispune de o scena moderna, care ofera conditii adecvate pentru desfasurarea spectacolelor. Totodata, in cadrul proiectului au fost restaurate centrul de afaceri din apropierea amfiteatrului, facilitatile de recreere si sport, grupurile sanitare si magazinele de suveniruri.

Prin urmare, autoritatile se asteapta ca numarul vizitatorilor sa se tripleze pana in anul 2013, avand un impact pozitiv atat asupra veniturilor micilor antreprenori din zona, cat si asupra incasarilor la bugetul local.

Cost total: 3 298 637 euro
Contributie UE: 2 473 977 euro

Contact
Biroul Slovac pentru Turism
Dr. V. Clementisa 10
SK-821 02, Bratislava
Slovacia
Alexandra, JanĨeková
Tel.: +421 2 507 00 817
E-Mail: jancekova@sacr.skPARTENERI: