Diagnosticul timpuriu al cancerului de san, o sansa la viata pentru numerosi pacienti

Polonia

Dezvoltarea termografiei cu cristale lichide - tehnologie utilizata in diagnosticul cancerului de san - a facilitat detectarea celor mai timpurii semne ale tumorilor si inceperea tratamentului intr-un stadiu care permite tratarea cu success a celor mai multi pacienti.

Proiectul BreastLife isi propune facilitarea accesului tuturor femeilor la un un diagnostic timpuriu al cancerului de san, oferindu-le sansa unei vindecari cat mai rapide. Pe langa promovarea utilizarii pe scara larga a termografiei, proiectul are in vedere si informarea permanenta a femeilor cu privire la faptul ca diagnosticul timpuriu este singurul care poate garanta o vindecare completa.

Proiectul este inițiat de Agentia Poloneză pentru Dezvoltarea Intreprinderilor, in parteneriat cu Centrul pentru Inovare FIRE. Intr-o prima etapa, proiectul a implicat studierea termografiei ca metoda non-invaziva de diagnosticare a tumorilor la san, echipa de cercetatori fiind condusa de medicii Jacek Stępień si Henryk Jaremek. Colaborarea cu institutul de Cercetare Chimica Industriala Ignacy Mościcki si Universitatea de Tehnologie Militara din Varsovia a facilitat accesul cercetatorilor la laboratoare specializate si la cele mai noi echipamente, ceea ce a facut posibila realizarea primului aparat de termografie pentru diagnosticul timpuriu al cancerului de san – aparat denumit BRASTER™.

Acest aparat aduce numeroase avantaje atat personalului medical, cat si pacientilor. Aparatul nu utilizeaza radiatii nocive, iar procedura de diagnosticare este nedureroasa si non-invasiva. Prin urmare, nu exista o limita a frecventei cu care aparatul poate fi folosit pentru diagnosticul cancerului de san la o singura persoana, intrucat efectele secundare sunt minime. Totodată, aparatul permite diagnosticarea chiar si a celor mai timpurii forme de cancer, putand detecta aparitia unei tumori chiar si inainte ca aceasta sa se fi dezvoltat complet.

Procedura nu implica costuri majore, motiv pentru care pretul unei consultatii in vederea stabilirii diagnosticului este redus. Totodata, noua metoda este conforma cu cele mai noi tendinte in detectarea cancerului, care promoveaza utilizarea mai multor procedure diferite de diagnostic, bazate pe mecanisme diferite. Astfel, termografia este o procedură complementară mamografiilor si ecografiilor, permitand o reactie mai rapida la modificarile in structura sanului.

Costuri totale: 1 374 700 euro
Contributie UE: 469 200 euro


Contact:
       BreastLifeTester
       Jacek, Stępień
       Tel.: +48 22 208 2744
       E-Mail: jacek.stepien@braster.eu
       Web: http://www.braster.eu/


PARTENERI: