Un nou centru de stiinte ale vietii in Malta

Malta

Noul Centru de Stiinte ale Vietii din Malta este situat in apropierea unui spital si a unei universitati, pe o suprafata de 13 500 metri patrati. Centrul reprezinta doar o parte a unui parc de biotehnologii a carui constructie va fi finalizata pana la sfarsitul anului 2012.  Centrul are ca si obiect de studiu stiintele naturale si tehnologiile asociate si va incorpora laboratoare farmaceutice si biotehnologice, precum si facilitati de cercetare in vederea oferirii de asistenta companiilor din domeniu.

Guvernul maltez isi propune sa utilizeze acest proiect pentru a stimula sectorul medical si farmaceutic. Noul centru va crea 138 de noi locuri de munca, fiind posibila o crestere a numarului de angajati in urmatorii ani. Centrul de Stiinte ale Vieti este un factor-cheie in sustinerea industriei locale. Centrul vine in ajutorul intreprinderilor locale, care au nevoie de facilitati care sa le satisfaca nevoile de cercetare, dezvoltare si inovare pentru a deveni mai competitive.

Locatia Centrului are o importanta strategica, acesta fiind situat in apropierea spitalului Mater Dei si Universitatii din Malta, doua surse importante de cooperare si sinergie. Centrul va reprezenta un punct de conexiune intre studenti, cercetatori, lectori si profesionisti din mediul economic, oferindu-le posibilitatea de a interactiona intr-un mediu inovator.

Cost total: 18,000,000 euro
Contributie UE: 15,300,000 euro

Contact

Centrul pentru Intreprinderi din Malta
MT-3000, San Gwann SGN
Malta
Christine Mallia Spiteri
Tel.: +356 2542 0000
Fax: +356 2542 3401
E-Mail: info@maltaenterprise.com
Web: http://www.maltaenterprise.com/Default.aspx


PARTENERI: