Paradisul pedalelor - Pinzgau (Salzburg)

Austria

Între 1997 si 1999, Uniunea Europeana a oferit sprijin pentru proiectul „Turism pe bicicletă”, desfăşurat in regiunea Pinzgau, din Austria şi în cadrul căruia 28 de comunităţi locale au cooperat pentru a pune la punct o reţea comună de piste moderne pentru ciclism.

Scopul proiectului a fost de a dezvolta turismul pe bicicleta in Pinzgau, Austria. Cu ajutorul primăriilor din zona, au fost amplasate semne de circulaţie vizibile de-a lungul tuturor pistelor de bicicleta si au fost amenajate noi rute, mai ales pentru mountain-bike. De asemenea, au fost amenajate 9 popasuri, dotate cu mese, scaune si chiar cu surse de apa potabila (de la izvoarele existente in zona si spatii pentru cei care doresc sa faca gimnastica in aer liber. In cadrul acestor popasuri au fost amplasate si standuri in care turistii pot gasi harti ale regiunii Pinzgau, informatii despre pistele de biciclete existente, dar si despre oportunitatile turistice ale intregii zone.

Pinzgau este acum pe primul loc in Austria in ceea ce priveste turismul pe bicicleta – cu un total de 1200 de kilometri de piste pentru biciclete, pe toate gusturile. Turismul pe bicicleta a inregistrat o ascensiune semnificativa in statele din vestul Europei, care aloca tot mai multe resurse pentru reducerea poluarii. Totodata, turismul pe bicicleta duce la dezvoltarea economiei comunitatilor din apopierea pistelor, prin construirea de noi hoteluri, restaurante si pensiuni pentru turisti sau reamenajarea spatiilor vechi de cazare.

Informatii tehnice

Cost total proiect:   494 000  euro
Contributie UE          51 742  euro


Contact
Demel Ernst
Verein Pinzgauer Radverkehrsnetz
A-5092 , St. Martin bei Lofer
Austria
Tel.: +43 6588 8510 Fax: +43 6588 8510 75
E-Mail: info@salzburgerland.com


PARTENERI: