O lume a muzicii in Mannheim

Germania

Industria muzicala este renumita pentru eforturile necesare pentru lansarea unui proiect. Din acest motiv, initiatorii Academiei de Pop si Parcului de Muzica din Mannheim au vazut necesitatea funizarii unui sistem de sprijin pentru a facilita tranzitia tinerilor talentati catre o cariera de succes in muzica.

Dezvoltarea talentelor locale este scopul tuturor activitatilor desfasurate in cadrul Academiei si Parcului de Muzica din Mannheim. Studentii pot obtine o diploma de licenta in muzica pop, optand fie pentru studiul unor instrumente care nu se regasesc in oferta scolilor traditionale de muzica, fie pentru un program de management. Mai mult de 70% din absolventii programului “Afaceri in Muzica” isi gasesc ulterior locuri de munca in acest domeniu.

Parcul de Muzica ofera peste 4000 de metri patrati de spatiu pentru repetitii, inregistrari si dezvoltarea relatiilor de afaceri intre muzicieni si intreprinderile de profil. Parcul dispune de un studio de televiziune, un studio de inregistrare si sali de conferinta.

Academia de Pop considera ca talentul creative este o factor determinant in dezvoltarea economica. Avand in vedere schimbarile din mediul economic si social si popularizarea tehnologiei informatiilor, Academia satisface necesitatea unei noi abordari a dezvoltarii talentelor, a marketingul si operatiunilor de afaceri prin intermediul unor experti inalt-calificati, aflati in sprjinul studentilor. Academia are in vedere pregatirea managerilor de evenimente si impresarilor, a expertilor in marketing, dar si a artistilor: percutionisti, chitaristi, basisti, DJ, interpreti, compozitori si producatori.

In prezent, in cadrul Academiei de Pop si a Parcului de Muzica lucreaza aproximativ 140 de persoane si isi desfasoara activitatea circa 40 de intreprinderi. Astfel, parcul functioneaza ca si o punte de legatura intre artisti – pe de-o parte - si impresari, tehnicieni si producatori – pe de alta parte.

Contributie UE: 5 500 000 euro

Contact
Matthias Krebs
Academia de Pop din Baden-Württemberg GmbH
Hafenstraße 33
D-68159, Mannheim
Germania
Tel.: 0621.53 39 72-48
E-Mail: matthias.krebs@popakademie.de
Web: www.popakademie.de/english/welcome


PARTENERI: