Muzeul Acropole - o experienta inedita

Grecia

Noul muzeu Acropole este situat la doar 300 de metri distanta fata de Parthenon si la 2 kilometri de centrul Atenei, oferind facilitati inovatoare si un spatiu expozitional cu o suprafata de peste 14 000 de metri patrati.

Proiectul face posibilia cunoasterea istoriei grecesti de catre un numar cat mai mare de turisti si localnici, atrasi de vastele colectii, informatii si de oportunitatile educationale pe care muzeul le ofera. Totodata, muzeul functioneaza ca si un pol de atractie pentru operatori economici – producatori si comercianti.

Constructia muzeului a inceput in anul 2004 si a fost finalizata in 2007, muzeul fiind deschis publicului pe data de 20 iunie 2009. Muzeul Acropole face parte dintr-o retea de alte proiecte de valorificare a potentialului cultural (de exemplu, Muzeul Bizantin din Salonic) si care contribuie la cresterea gradului de ocupare al fortei de munca si la dezvoltarea turismului, antreprenoriatului, educatiei, serviciilor medicale si de alimentatie publica – obiectivul final fiind transformarea Greciei intr-o destinatie turistica de clasa mondiala.

Muzeul ofera spatii expozitionale vaste si numeroase panouri informative, continand informatii privind exponatele. Astfel, turistii sunt informati si educati cu privire la valoarea arheologica, istorica, simbolica si estetica a monumentelor de pe Acropole si mai ales a celor din cadrul Parthenonului. Cu o suprafata totala de 25 000 de metri patrati si un spatiu expozitional de peste 14 000 metri patrati – de 10 ori mai mare decat cel al vechiului muzeu de langa Acropole – noua constructie ofera toate facilitatile care se asteapta de la un muzeu international, inclusiv o sala pentru conferinte de presa, un magazin de suveniruri, un restaurant si o cafenea, posibilitati de acces pentru oamenii cu dizabilitati si programe speciale pentru elevi si profesori.

Cost total: 130 071 000 euro
Contributie UE: 24 938 000


Contact:
          Muzeul Acropole
          15 Dionysiou Areopagitou
          EL-11742, Atena
          Grecia
          Tel.: +30 210 9000900
          E-Mail: press@theacropolismuseum.gr
          Web: www.theacropolismuseum.gr


PARTENERI: