O experienta medievala in stil tirolez

Austria

In Titol, vizitatorii pot calatorii in timp, ajungand intr-o lume a fortaretelor si castelelor medievale, construite cu mai bine de 700 de ani in urma. Aceasta experienta magica a devenit posibila dupa un deceniu de activitati de restaurare, care au inceput in anul 1997.

Numarul de vizitatori al cetatilor si castelelor din zona Tirolului a crescut de la 5000 pe an, inaintea inceperii lucrarilor, la peste 140 000 de turisti pe an in prezent. Artisti, oameni de afaceri si reprezentanti ai comunitatii locale se numara printre cei care si-au dedicate timp, bani si pasiune pentru transformarea unor ruine intr-o atractie turistica de top.

Proiectul, intitulat “Lumea cetatilor” a vizat restaurarea castelului Ehrenberg (1293), cetatii Klause (1480), fortului Claudia (1645) si fortaretei Schlosskopf (1741). Inainte de 1997, aceste locatii erau cunoscute doar pentru privelistea spectaculoasa asupra vaii Reutte, restaurarea nefiind o prioritate din cauza lipsei de interes si resurse a proprietarilor.

Proiectul a fost initiat de comuna Reutte, care a acceptat provocarea dezvoltarii activitatilor turistice si a achizitionat cladirile, oferind finantarea initiala. In 2001, arhitectul Armin Walch a infiintat o asociatie in scopul strangerii de fonduri. Armin Walch a fost si cel care a propus construirea unui muzeu tematic, a unor sali de conferinta si spatii expozitionale si care se bucura la momentul actual de un real succes.

Numarul de vizitatori a crescut considerabil, aducand beneficii economice pentru afacerile locale, inclusiv pentru hoteluri si pensiuni, ale caror incasari au crescut constant. “Lumea cetatilor” ofera copiilor posibilitatea de a participa la spectacole si festivaluri medievale, turniruri, piese de teatru cu tematica medievala.

Au fost create sase locuri de munca in administratie si 20 de locuri de munca pentru ghizi turistici specializati – acestia numarandu-se printre localnicii carora proiectul le-a oferit nu numai entuziasm, ci si beneficii financiare.

Proiectul este un exemplu al modului in care inovarea si cooperarea intre mediul privat sic el public poate conduce la dezvoltarea unei comunitati. Astfel de proiecte presupun stabilirea unor organizatii intermediare care sa gestioneze si supervizeze reteaua de parteneri si interesele partilor implicate.

Cost total: 6 055 200 euro
Contributie UE: 2 059 100 euro


Contact:
Burgenwelt Ehrenberg
Armin Walch
Architect and Project Supervisor
Tel.: +43 6768 8642 420, +43 (5672) 64242
E-Mail: a.walch@walch.co.at
Web: www.ehrenberg.at/index.php?id=420000


PARTENERI: