O lume de basm intr-o gradina botanica

Franta

Terra Botanica este o atractie turistica unica in regiunea Anjou – un parc botanic in care vegetatia locala devine un mediu distractive si mai ales educativ. Deschisa publicului in anul 2010, Terra Botanica se intinde pe o suprafata de 110 000 metri patrati, adapostind peisaje naturale unice, gradini, centre de afaceri si multe alte atractii. Cu un venit annual de peste 21 de milioane euro, proiectul a stimulat atat ocuparea forte de munca, cat si dezvoltarea afacerilor locale.

Parcul botanic include o mare diversitate de plante si alei de promenade, oferind posibilitatea desfasurarii unor activitati unice in Europa. Proiectul a vizat construirea infrastructurii si achizitionarea echipamentului necesar pentru ca parcul sa poata fi functional si profitabil. In prezent, parcul cuprinde patru tipuri de suprafete: 60 000 de metri patrati de gradini si peisaje naturale, 25 000 de metri patrati de zone acvatice, 15 000 de metri patrati de alei si 10 000 de metri patrati de sere – fiind o adevarata minune botanica a Europei.

Facilitatile include restaurante cu terase, magazine, spatii educative, spatii expozitionale, zone de afaceri, o gradina private, un centru de primire, spatii pentru ateliere de gradinarit si gatit, un labirint floral, o cinema, avand potentialul de a satisface gusturile oricarui tip de turisti.

Proiectarea si constructia parcului a vizat in primul rand sustenabilitatea activitatilor, fiind pus un accent deosebit asupra utilizarii tehnologiilor non-poluante si optimizarii eficientei energetice. Cresterea constientizarii vizitatorilor cu privire la necesitatea respectarii si protectiei mediului este, de asemenea, esentiala pentru atingerea obiectivelor proiectului.

Parcul a adus regiunii Anjou numeroase beneficii, incurajand turismul local si dezvoltarea economica. Combinand distractia cu educatia, parcul isi propune sa atraga numerosi turisti interesati in atractiile sale unice.

Cost total: 89 708 200 euro
Contributie UE: 16 508 500Contact:
         Cyrille Maillet
         Préfecture de région Pays de la Loire
         Autorité de gestion
         6 quai Ceineray
         BP 33515
         F-44035, Nantes Cedex 1
         Franta
        Tel.: +33 02.40.08.64.01, +33 02.40.46.66.66
        E-Mail: cyrille.maillet@pays-de-la-loire.pref.gouv.fr
        Web: www.uk.terrabotanica.fr/


PARTENERI: