Totul pentru companii, toti pentru companii!

Spania

In Talavera de la Reina, Centrul Comunitar pentru Afaceri si Inovare si alte cateva organizatii partenere si-au unit fortele cu sprijinul Fondului European de Dezvoltare Regionala pentru a oferi sustinere pentru crearea si dezvoltarea unor intreprinderi inovatoare.

Este deosebit de importanta incurajarea spiritului antreprenorial in intreprinderile mici si mijlocii intr-o regiune cum este Castilla-La Mancha. Regiunea are o suprafata mare, insa o densitate mica a populatiei, cuprinzand putine centre urbane; economia este putin dezvoltata din cauza dimensiunii mici a companiilor si a deficitului de aptitudini si inovare, iar serviciile disponibile, desi in expansiune, nu sunt inca suficient de competitive.

Centrul Comunitar pentru Afaceri si Inovare din Talavera de la Reina a fost infiintat in 2003 pentru a promova activitatea antreprenoriala si crearea de locuri de munca in provincial Toledo. Co-finantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, centrul dezvolta o varietate de proiecte de cercetare tehnologica. Centrul functioneaza ca o organizatie non-profit, ai carei membri sunt reprezentantii mediului de afaceri din regiune. Centrul le ofera acestora o viziune integrate si inovatoare, sustinand dezvoltarea regionala si locala.

Centrul este finantat printr-un parteneriat public-privat, care include consiliile locale ale comunitatilor din Castilla-La Mancha, Consiliul General din Toledo, Consiliul Municipal din Talavera de la Reina, Universitatea din Castilla-La Mancha, Camera de Comert si Industrie din Toledo, Casa de Economii din Castilla-La Mancha si Federatia pentru Afaceri din Toledo.

Centrul Comunitar pentru Afaceri si Inovare are trei departamente, care acopera toate aspectele mediului de afaceri: Inovatie si Tehnologie; Economie si Finante; Drept, Marketing si Resurse Umane. Centrul sustine infiintarea de companii si dezvoltarea continua a companiilor existente printr-o diversitate de servicii: orientare si consiliere, instruire in management, marketingul noilor tehnologii si produse, inginerie financiara, consultanta in elaborarea planului de afaceri si cercetarea pietelor potentiale, certificarea calitatii etc.

De asemenea, centrul functioneaza ca si incubator de afaceri, oferind companiilor spatiul de lucru si serviciile tehnice, administrative si de logistica necesare pentru dezvoltarea si lansarea propriilor produse si servicii. De la infiintare, Centrul Comunitar pentru Afaceri si Inovare a oferit consultanta si asistenta pentru 350 de antreprenori, sprijinind infiintarea a peste 80 de proiecte intr-o varietate de sectoare economice. In 2006, centrul a studiat 117 concepte antreprenoriale, din care 61 au fost dezvoltate, iar 28 implementate – ducand la crearea a 43 de noi locuri de munca.

Alte proiecte include dezvoltarea comertului electronic, cooperarea intre intreprinderile mici si mijlocii si incubatoarele de afaceri din Castilla-La Mancha si cele din diverse regiuni ale Italiei si Portugaliei pe probleme de management international, publicarea unei reviste de profil, dezvoltarea initiativei de cooperare tehnologica internationala IBEROEKA si a portalului “Gate2Growth” care ofera acces la o retea europeana de experti si consultanti.

Cost Total: 1 169 570 euro
Contributie UE: 584 785 euro


Contact:

        Rafael Sancho Zamora
        Centrul Comunitar pentru Afaceri si Inovare din Talavera de la Reina
        Plaza del Pan, 11
        E-45600, Talavera de la Reina (Toledo)
        Spania
        Tel.: +34 925 72 14 24
        E-Mail: rsancho@ceeitvr.com
        Web:
http://www.ances.com/


PARTENERI: