Un parc natural beneficiaza de noi facilitati de colectare a apelor uzate

Polonia

O zona naturala protejata din centrul Poloniei va beneficia de un mult-dorit sistem de colectare si epurare a apelor uzate. Acoperind o zona de cinci municipalitati din apropierea Parcului Peisagistic Zielonka, lucrarile de infrastructura vor aduce numeroase beneficii rezidentilor permanenti si temporari ai zonei. Proiectul, cofinantat din Fondul European de Coeziune, implica construirea unor facilitati de ultima generatie, inclusive a unor noi statii de epurare si tratare a apei.

Situat la nord-est de orasul Poznan, Parcul Peisagistic Zielonka a fost infiintat in anul 1993. Acopera aproximativ 12 000 hectare si include cinci rezervatii naturale, mai multe lacuri si specii relicve de pini si zada. Este un loc preferat pentru pasionatii de drumetii si ciclism.

Proiectul isi propune construirea unui system de colectare a apelor uzate in municipalitatile Murowana Goślina, Czerwonak, Swarzędz, Pobiedziska si Skoki, in conformitate cu Programul National pentru Tratamentul Apelor Uzate. Aceste cinci municipalitati apartin Asociatiei Intercomunale Puszcza Zielonka, care este responsabila cu promovarea Parcului Peisagistic Zielonka. Vechile statii de tratare a apei vor fi desfiintate, fiind inlocuite de alte statii care vor colecta apele uzate si le vor transmite retelei existente de canalizare. Este planificata si achizitionarea a 15 hectare de teren, pentru noile statii si conducte de colectare a apei vizate de proiect.

Datorita proiectului, numarul de locuitori care va beneficia de acces la reteaua de canalizare va creste cu aproximativ 42 300. Ca urmare, procentului de gospodarii racordate la sistemul de canalizare va creste de la 55% in 2007 la 83% in 2015 in zonele Murowana Goślina si Poznań.

Cost total: 60 401 430 euro
Contributie UE: 51 341 220 euro


Contact:
         Ministerul Dezvoltarii Regionale
         Wspólna 2/4
         PL-00-926, Varsovia
         Polonia


PARTENERI: