Un camin pentru arta contemporana

Belgia


Orasul Bruxelles ofera acum oamenilor un loc in care se pot intalni si experimenta diversitatea artei contemporane. Proiectul "Centrul Wiels pentru arta contemporana" a vizat atat aspectele operationale, cat si renovarea cladirii centrului, o fosta fabrica de bere fiind tranformata intr-un centru expozitional, cu zona de receptie, librarie si cafenea. De asemenea, au fost restaurate trei cuve industriale originale, oferind centrului o atmosfera unica.

"In calitate de vecina a centrului, sunt foarte fericita ca intersectia Wielemans a fost renovata si ca din ce in ce mai multi oameni ne viziteaza. Sunt incantata in mod special cand vad tineri implicandu-se in activitatile centrului, care a devenit acum o parte din viata noastra", declara incantata Celina El Bakkali (Salonul Celina).

Centrul de Arta Contemporana Wiels ofera un cadru unic entuziastilor artei contemporane. Acesta este proiectat ca o institutie si mai putin ca un muzeu sau o galerie de arte frumoase traditionale. In fiecare an exista a serie de expozitii ale artistilor locali sau internationali, oferindu-le artistilor si vizitatorilor oportunitatea de a-si impartasi pasiunea pentru arta. Programul de rezidenta si facilitatile educationale ofera atat artistilor in devenire, cat si celor consacrati un spatiu in care sa-si dezvolte abilitatile si sa-si expuna creatiile.

Hranirea talentului artistic

Centrul functioneaza ca organizatie non-profit. Desi este orientat mai ales spre artele vizuale, este deschis si fata de alte discipline, acoperind intreg spectrul artei, inclusiv prezentarea, productia si educatia. In fiecare an, au loc cateva mari expozitii pentru a ilustra evolutiile din arta contemporana. Interesul este focalizat pe informare, analiza si schimb de experienta, toate acestea avand ca scop final o mai buna promovare si intelegere a artei contemporane. Centrul gazduieste un program international de rezidenta a artistilor, precum si ateliere de educatie si training, proiecte si workshop-uri deschise tuturor - tineri, batrani si grupuri scolare.

„Hrana de dragul hranei”

Proiectul a finantat si cafeneaua si libraria din interiorul centrului. In timpul orelor de program, Wiels ofera un mediu relaxant si unic pentru a savura diverse sortimente de cafea din intreaga lume. Cafeneaua Wiels este mai mult decat un loc in care sa mananci - este inima centrului, un loc de intalnire, descoperire si schimb de impresii.

Constructia librariei a fost realizata in colaborare cu compania franceza Bookstorming. Aceasta ofera vizitatorilor o gama larga de carti, ilustrate, tricouri, CD-uri si DVD-uri, precum si cataloage si publicatii ale artistilor, iar luminozitatea ei o face un loc ideal pentru lectura presei in timp ce savurezi o cafea.

Informatii tehnice

Contributia UE: 1.100.00 euro
Contact :
Wiels
Centrum voor Hedendaagse Kunst vzw / Centre d'art contemporain asbl
Ave. Van Volxemlaan 354
B-1190, Brussel-Bruxelles
Belgique-België
Artistic Director
Dirk, Snauwaert
Tel.: +32 (0)2 340 00 55
E-Mail: dirk.snauwaert@wiels.org
Web: www.wiels.org


PARTENERI: