Lough Key – Reusita turismului in Irlanda

Irlanda

Lough Key este unul dintre cele mai intinse si pitoresti parcuri forestiere din Irlanda, acoperind 324 de hectare din coasta de vest a acesteia si situandu-se la 40 de km sud-est de Sligo. Privelistea spectaculoasa, fauna salbatica, cladirile istorice si insulele au atras si inca atrag multi vizitatori. In zona s-au gasit ruine datand din Neolitic si din Epoca Bronzului, din perioada Cromwelliana a secolului 17 sau din 1957, cand resedinta familiei regale a fost distrusa de flacari. Administrarea zonei a fost preluata la sfarsitul anilor 1950 de catre statul irlandez.

Dezvoltarea activitatilor turistice a devenit posibila datorita accesarii fondurilor europene, destinatia turistica adaptandu-se la nevoile vizitatorilor secolului XXI, prin intermediul noului centru de activitati interactive si de petrecere a timpului liber.

Ideea reamenajarii parcului forestier Lough Key a aparut la nivel local, prin colaborarea dintre Consiliului Padurilor Coillte Teoranta si Consiliul local Roscommon.

Dupa 300 de metri de mers pe jos, vizitatorii intra in contact cu istoria, flora si fauna zonei, dintr-o perspective minunata. Copii se pot juca in voie in cadrul unui complex dotat cu tobogane, spatii pentru catarat si balansoare. Totodata, adultii sunt provocati sa isi testeze ingeniozitatea si spiritul de echipa in cadrul unor puzzeluri fara instructiuni.

Astfel, Lough Key perminte vizitatorilor sa descopere si sa se bucure de istorie, ecologie si natura. Inca de la deschidere, adica din 2007, parcul forestier Lough Key o atractie turistica importanta. Noile facilitati au fost proiectate astfel incat sa minimizeze orice impact negativ vizual si asupra mediului.

Contribuitie UE: 6 300 000 euro

Contact
Lough Key Forest & Activity Park
Rockingham, Boyle, Co Roscommon
Ireland
Tel. +353 71 9673122
E-mail: info(at)loughkey.ie
Web: http://www.loughkey.ie/


PARTENERI: