Eco-turism în Ţara Galilor

Marea Britanie

In centrul Tarii Galilor, intr-o zona rurala extrem de cautata de turistii englezi si straini, vizitatorii au acum posibilitatea de a urmari si admira o specie protejata de pasari de prada – gaia rosie. Astfel, s-a dorit initierea unui proiect de dezvoltarea a birdwatching-ului, ca si forma de turism rural si ecologic.

Pentru a imbunatati oferta turistica in zona, a fost initiat proiectul Kite Country, care a urmărit dezvoltarea tursimului rural, a industriei produselor alimentare locale, precum si a mestesugurilor traditionale, ca parte a unui "pachet de turism ecologic", in care sunt incluse si programe de birdwatching pentru observarea gaii rosii si a altor specii de pasari care traiesc in zona.

A fost dezvoltata o retea de atractii pentru pasionatii de birdwatching - cum ar fi puncte de hranire pentru gaile rosii si centre de observare a pasarilor. S-a urmarit punerea in valoare a aspectului educativ al atractiilor, fiind avute in vedere necesitatea conservarii biodiversitatii si protejarii habitatului natural.

Proiectul a promovat in randul vizitatorilor folosirea modurilor alternative de transport,  care sa inlocuiasca automobilul. Mai mult, construirea centrului Kite Country s-a facut numai dupa consultarea Centrului de Tehnologie Alternativa de la Machynlleth, in vederea garantarii eficientei enegetice si sigurantei ecologice.

Pana la momentul actual au fost create 114 de noi locuri de munca, iar numarul de turisti a crescut la aproape 150 000 anual dupa infiintarea centrului de turism ecologic din Kite Country.


Cost total proiect: 210.000 euro
Contribuţie UE:       98.000 euro

Informatii tehnice

Consiliul local din Powys County
Tel: +44 (0) 1597 826 244
E-mail: andyb@powys.gov.uk


PARTENERI: